Praca

Dlaczego kelner powinien mieć estetyczny fartuch

Praca w restauracji wymaga nienagannej prezencji, dlatego personel powinien nosić nieskazitelnie czyste, schludne i estetyczne fartuchy. Strój firmowy kelnera świadczy o profesjonalizmie lokalu i ma duże znaczenie wizerunkowe. Powiedzenie: jak cię widzą, tak cię piszą, w tym przypadku sprawdza się idealnie. Dlatego każdy kelner powinien godnie reprezentować lokal, w którym pracuje i nosić estetyczny i wygodny strój firmowy, utożsamiany z daną marką. Kelnerski fartuch musi być jak najwyższej jakości.

Czym powinny charakteryzować się zapaski i kelnerskie fartuchy

Zarówno zapaska kelnerska, jak i fartuch powinny być uszyte z wysokogatunkowych materiałów, odpornych na plamy, zabrudzenia i uszkodzenia, takie jak rozdarcie czy przecięcie. Ze względu na dużą częstotliwość prania w warunkach przemysłowych tekstylia kelnerskie muszą cechować się wysokim stopniem wytrzymałości, ponieważ dzięki temu posłużą pracownikom przez długi czas. Fartuchy, przeznaczone dla kelnerów powinny być nie tylko wygodne w codzienny użytkowaniu, ale także praktyczne i wyposażone w dodatkowe kieszenie, ponieważ kelner będzie mógł schować w nich akcesoria potrzebne mu do codziennej pracy.

Fartuch i zapaska kelnerska – estetyka na najwyższym poziomie

Każdy pracownik obiektu gastronomicznego musi się estetycznie prezentować. To absolutna podstawa. Niechlujny ubiór może odstraszać klientów i spowodować, że będą omijać restaurację szerokim łukiem. Czystość i estetyka powinna być na jak najwyższym poziomie, ponieważ personel będzie postrzegany nie tylko jako profesjonalny zespół, ale także jako sympatyczna grupa pracowników, z których usług zawsze przyjemnie jest skorzystać. Uśmiech, miła obsługa i estetyczny fartuch kelnerski to idealne połączenie, które uwielbiają wszyscy bywalcy lokali gastronomicznych. Dlatego inwestycja w dobry gatunkowo, estetyczny fartuch zawsze się opłaci, ponieważ podnosi prestiż lokalu.

Kelner w estetycznym fartuchu – gwarancja sukcesu firmy

Każdy właściciel lokalu gastronomicznego zdaje sobie sprawę z tego, jak ważny jest wystrój lokalu, jakość menu i pracownik, ubrany w estetyczny i schludny strój firmowy. Zarówno zapaski kelnerskie jak i fartuchy powinny być kolorystycznie dobrane do brandu firmy, dzięki czemu nadadzą lokalowi unikalnego charakteru. Bardzo dobrym pomysłem jest wykonanie na fartuchu atrakcyjnego haftu w postaci logo lub grafiki, np. w postaci kubka parującej kawy. Taka personalizacja jest bardzo efektowna i zdecydowanie podnosi walory estetyczne kelnerskiego fartucha.

Toporzyk

Dodaj komentarz

Kliknij by skomentować

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *